Slottets à la carte följer årstiderna

Slottets à la carte meny byts ut löpande under året.
 
Online bordsbokning i restaurangen
Enklast bokar du bord genom att slå en signal till slottets hovmästare, tel 016-428416.

Öppettider.

 

A la carte meny

  
14 augusti - 28 oktober
 

Förrätter
 
Lax
Gravad Norsk fjordlax med hovmästarsås, pocherat ägg och citron
189 kr
 
Löjrom
Löjrom med syrad grädde, rödlök och smörgräddad brioche
225 kr
 
Oxe
Biff "tataki" (på japanskt vis) med avokado, gurka. chilimajonnäs och rotfruktschips
182 kr
 
Kräftor
Skummig soppa på Hjälmarkräftor med kantareller, sotad blomkål och krondill
169 kr
 
 
 
Varmrätter
 
Kalv
Pepparstekt gödkalvytterfilé med gräddkokt Karl-Johansvamp. rostade jordärtskockor och potatisterrin
315 kr
 
Anka
Honungs- och kryddglaserat ankbröst med ankskojs, färska betor och rostad lök
295 kr
 
Gös
Halstrad Mälargös med kantarellrisotto, friterad purjolök och tryffelvelouté
305 kr
 
Höstskörd
Sotade grönsaker med tryffelvelouté, risotto och parmesanost
225 kr
 
 
 
Desserter
 
Klassiker
Slottets glace au four med hallonsås
125 kr
 
Choklad
Chokladtarte med apelsin och basilika
125 kr
 
Sorbet och glass
Glassar och sorbeter med knäckflarn och karamellsås
125 kr
 
Rabarber
Varm rabarberkompott med vaniljglass och krossade drömmar
125 kr

 

För barnen:

Spagetti och köttfärssås
85 kr

Pannkakor med vispgrädde och sylt
85 kr


Var vänlig uppge allergier redan i samband med bordsbokningen, så att vi är förberedda om rätterna ovan ej passar.


  
 
Till toppen av sidan.
Åter till START.