Slottets à la carte följer årstiderna

Slottets à la carte meny byts ut löpande under året.
 
Online bordsbokning i restaurangen
Enklast bokar du bord genom att slå en signal till slottets hovmästare, tel 016-428416.

Öppettider.

 

A la carte meny

  
2 maj - 24 juni
 
 
Förrätter
 
Lax
Sotad gravad Norsk fjordlax med sparrissallad, friterat lantägg och nobisdressing
189 kr
 
Löjrom
Mälarlöjrom med rostad brioche, syrad grädde och rödlök
225 kr
 
Anklever
Fransk lantterrin (fläsklägg, anklever och svamp) med fikonvinägrett, örtsallad och rotfruktschips
195 kr
 
Brännässlor
Soppa på vårens första nässlor med toppmurklor, jordärtskocka och körvel
169 kr
 
 
Varmrätter
 
Mälargös
Halstrad Mälargös med grillad grön sparris, färska örter, brandade och brynt smörvinägrett
295 kr
 
Oxe
Pepparstekt oxryggbiff med grönsaker "Princess", madeirasky och potatisterrin
305 kr
 
Kyckling
Gårdskyckling från Knäred med backtimjan gräddkokta nässlor och råstekta primörer
275 kr
 
Primörer
Varm primörsallad med getostcrème, gräddkokta nässlor och friterat lantägg 
225 kr
 
 
Desserter
 
Klassiker
Slottets glace au four med hallonsås
125 kr
 
Blåbär
Blåbärs cocktail med vaniljglass, kaksmulor och kardemumma
125 kr
 
Citron
Rabarbertartelette med citroncrème och sås på jordgubbar och champagne
125 kr
 
Choklad
Chokladbrownie med karamellglass, färskostskum och rostade nötter
125 kr
 
 

För barnen:

Spagetti och köttfärssås
85 kr

Pannkakor med vispgrädde och sylt
85 kr


Var vänlig uppge allergier redan i samband med bordsbokningen, så att vi är förberedda om rätterna ovan ej passar.


  
 
Till toppen av sidan.
Åter till START.