Slottets à la carte följer årstiderna

Slottets à la carte meny byts ut löpande under året.
 
Online bordsbokning i restaurangen
Enklast bokar du bord genom att slå en signal till slottets hovmästare, tel 016-428416.

Öppettider.

 

A la carte meny

  
20 november - 24 februari
 

Förrätter
 
Jordärtskocka
Rostad jordärtskocksoppa med bakad persiljerot, krispigt lufttorkad skinka från Tvärnö samt persiljeolja
169kr
 
Hälleflundra
Rökt hälleflundra med picklad gulbeta, pepparrotskräm och Mälarlöjrom
189 kr
 
Oxe
Biffcarpaccio med marinerad kronärtskocka, parmesankräm, friterad lök och vintersallad
189 kr
 
 
Varmrätter
 
Gös
Halstrad Mälargös med musselconcassé, ört- och potatispuré samt mussel- och kräftskum
305 kr
 
Oxfilé
Oxfilétournedos med potatis- och rotselleriterrin, inkokt morot, bränd lök, grönkålschips samt rostad vitlökssky
325 kr
 
Vinterskörd
Konfiterad rotselleri med ört- och potatispuré, inkokt morot, bränd lök, grönkålschips, friterad quinoa 
och beurre blanc
235kr
 
 
Desserter
 
Hjortron
Hjortronmarängtarte med pepparkaksflarn
125 kr
Denna dessert kommer att bytas ut efter jul.
 
Äpple
Kardemummakokt äpple med vaniljglass, saffranskrutong och rostade nötter
125 kr
Denna dessert kommer att bytas ut efter jul.
 
Choklad
Chockladterrine med blodapelsinsallad
125 kr
 

För barnen:

Spagetti och köttfärssås
85 kr

Pannkakor med vispgrädde och sylt
85 kr


Var vänlig uppge allergier redan i samband med bordsbokningen, så att vi är förberedda om rätterna ovan ej passar.

 


  
 
Till toppen av sidan.
Åter till START.