Warning: Undefined variable $platform in /var/www/sundbyholms/html/data/themes/sundbyholms-slott/inc/browser.php on line 32
class="page-template-default page page-id-1970 page-child parent-pageid-127 os_ ">

Trerätters konferensmiddag

Bokaren väljer en förrätt, en varmrätt och en dessert till hela gruppen.
Allergier och specialkost meddelas i god tid innan vistelsen.

Gäller 18 augusti – 23 november
Förrätter
Appetizers
  • Skagen på slottsbakat bröd med picklad lök
    Skagen (shrimps and mayonnaise) on castle baked bread with pickled onion.

  • Oxtartar på smörstekt levainbröd, syrad silverlök, riven havgus, fritera ostronskivling och äggkräm
    Beef tartare on fried levain bread, pickled silver onion, grated havgus cheese, crispy oyster mushrooms and egg cream

  • Sesamhalstrad tonfisk med rättika, havtorn, chiliemulsion, krassesallad och kalamansivinägrett
    Sesame-grilled tuna with radish, sea buckthorn, chili emulsion, cress salad and calamansi vinaigrette

  • Svampsoppa med vispad smetana, friterad ostronskivling och osten ”Gammel knas”.
    Mushroom soup with whipped sour cream, deep-fried oyster mushrooms and Gammel knas cheese
Varmrätter
Main courses
  • Oxfilétournedos med svampragu, svartkålschips och tryfferad rödvinssås
    Beef fillet tournedos with mushroom ragu, black cabbage chips and truffled red wine sauce

  • Smörstekt Mälargös med säsongsprimörer, friterad ostronskivling och smörsås
    Pike perch from Lake Mälaren with seasonal vegetables, deep-fried oyster mushrooms and butter sauce

  • Het bönbiff med bakad purjolök, syrad rättika och hasselnötter i brynt smör med örter
    Spicy bean steak with baked leeks, pickled radish and hazelnuts in browned butter with herbs

    Serveras med ert val av sallad, potatisgratäng, potatispuré eller smörslungad potatis med gröna blad
    Served with your choice of salad, potato gratin, potato puree or buttered potatoes with green leaves

Desserter
Desserts
  • Myltade havtorn med vispad färskost, kakflarn & honung
    Sweetened sea buckthorn with whipped cream cheese, cookie crisp & honey

  • Vanilj och björnbärstarte med karamellglass
    Vanilla and blackberry tarte with caramel ice cream

  • Osttallrik – 3 sorters ost från svenska mejeri, fröknäcke, hemgjord marmelad
    Cheese platter – 3 kinds of cheese from Swedish cheese dairies, seed crackers, homemade marmalade

Vid önskemål om annan meny

Vid en längre vistelse kan köket ordna fler alternativ.
For longer stays the kitchen can arrange more alternatives.

Nästan allt som serveras är tillagat från grunden i slottsköket och bakat i slottets konditori. Vi köper dock oftast in glutenfria och sockerfria fikabröd från specialbagerier. Om du eller någon i din konferensgrupp har någon form av matallergi bör du meddela oss detta i god tid innan ankomstdagen.
Pris trerätters konferensmeny: 620 kr ex moms.

 

Vin på flaska

Slottets röda eller vita vin: 476 kr ex moms/flaska

Dessutom har slottet en vinlista med flera hundra viner, men vissa sorter finns bara i ett fåtal flaskor.

Vinpaket

Sommelierens utvalda vinpaket: 420 kr per person exklusive moms.

Alternativ 1.
1 glas välkomstdrink, 1 glas vin till förrätten, 1,5 glas vin till varmrätten (=ett glas med en påfyllning till varmrätten)

Alternativ 2.
1 glas vin till förrätten, 1,5 glas vin till varmrätten (=ett glas med en påfyllning till varmrätten), 1 glas dessertvin

Varför ska ni välja Sundbyholms Slott till er nästa konferens?

10 anledningar

Expandera för att läsa mer

Minimera text