Konferensmiddag

    

 

 

Trerätters konferensmiddag
 

(Bokaren väljer en förrätt, en varmrätt och en dessert till gruppen)

 
 
20 november - 24 februari
 
 

Förrätter

 
Jordärtskocka
Rostad jordärtskocksoppa med bakad persiljerot, krispigt lufttorkad skinka från Tvärnö samt persiljeolja
 
 
Oxe
Biffcarpaccio med marinerad kronärtskocka, parmesankräm, friterad lök och vintersallad
 
 
 
Varmrätter
 
Gös
Halstrad Mälargös med musselconcassé, ört- och potatispuré samt mussel- och kräftskum
 
 
Oxfilé
Oxfilétournedos med potatis- och rotselleriterrin, inkokt morot, bränd lök, grönkålschips samt rostad vitlökssky
 
 
 
Desserter
 
Hjortron
Hjortronmarängtarte med pepparkaksflarn
Denna dessert har julens smaker och kommer därför att bytas ut efter jul.
 
 
Choklad
Chockladterrine med blodapelsinsallad
 


 

Pris trerätters konferensmeny: 512 kr ex moms
 

Vänligen uppge allergier vid bokningen (glutenfri, laktosfri, mjölkproteinfri eller vegetarisk kost mm.)

 


Slottets röda eller vita vin: 292 kr ex moms/flaska


Separat lista med utvalda viner på mellan 365-500 kr ex moms finns för er som önskar bättre viner, men bör förbokas för att garantera att de finns på plats.
Dessutom har slottet en stor vinlista med flera hundra viner, men vissa sorter finns bara i ett fåtal flaskor.

 
 
För er som önskar lite finare viner som matchar maten rekommenderar vi sommelierens utvalda vinpaket för 292:- pp ex. moms med val av följande två alternativ:

 

Alternativ 1. 1 glas välkomstdrink, 1 glas vin till förrätten, 1,5 glas vin till varmrätten (=ett glas med en påfyllning till varmrätten)
 

Alternativ 2. 1 glas vin till förrätten, 1,5 glas vin till varmrätten (=ett glas med en påfyllning till varmrätten), 1 glas dessertvin