Konferensmiddag

    

 

 

Trerätters konferensmiddag
 

(Bokaren väljer en förrätt, en varmrätt och en dessert till gruppen)

  
23 januari - 1 april


Förrätter
 
Tartar på varmrökt älginnanlår med äpple, syrad grädde, pepparrot, friterad lök samt Mälarlöjrom
(glutenfri, laktosfri)
 
 
Blomkålsvelouté med picklad shitakesvamp- och fänkål, rökt mandel samt riven vintertryffel
(glutenfri)
 

 

 

Varmrätter

 

Helstekt oxrygg från svenska gårdar med rödvinssås och Karl Johansvamp, bakad morot, lökcrème
samt potatispuré
(glutenfri)
 
 
Ångad Skreitorsk med Sandefjordsmör, glaserade bönor samt rostade rotfrukter
(glutenfri)
 
 
 
Risotto med Karl Johansvamp, rotfrukter, tryffel, rökt mandel samt Sveciaost
(glutenfri)
 
 

 

 

Desserter

 

Vaniljparfait med kardemummakräm, varma hjortron samt brynt gransnö
(glutenfri)
 
 
Chokladmousse med saltkola, mandelcrumble, päron samt varm chokladsås
(glutenfri)
 
 
 

Vänligen uppge allergier vid bokningen (glutenfri, laktosfri, mjölkproteinfri eller vegetarisk kost mm.)

Pris trerätters konferensmiddag: 495 kr ex moms

 


Slottets röda eller vita vin: 309 kr ex moms/flaska


Separat lista med utvalda viner på mellan 365-500 kr ex moms finns för er som önskar bättre viner, men bör förbokas för att garantera att de finns på plats.
Dessutom har slottet en stor vinlista med flera hundra viner, men vissa sorter finns bara i ett fåtal flaskor.

 
 
För er som önskar lite finare viner som matchar maten rekommenderar vi sommelierens utvalda vinpaket för 309:- pp ex. moms med val av följande två alternativ:

 

Alternativ 1. 1 glas välkomstdrink, 1 glas vin till förrätten, 1,5 glas vin till varmrätten (=ett glas med en påfyllning till varmrätten)
 

Alternativ 2. 1 glas vin till förrätten, 1,5 glas vin till varmrätten (=ett glas med en påfyllning till varmrätten), 1 glas dessertvin

 

 

 


 

Trerätters konferensmiddag
 

(Bokaren väljer en förrätt, en varmrätt och en dessert till gruppen)

  
3 april - 30 april
 

 

Förrätter
 
Crème Ninon med champagne, syrad grädde, Mälarlöjrom och dill
(glutenfri)
 
 
Sparris med apelsinvinägrett, dragonemulsion, krasse och saltrostad Valenciamandel
(glutenfri, laktosfri, mjölkproteinfri)
 
 

 

 

Varmrätter

 

Sotad kalvytterfilé med ramslökssky, gräddkokta murklor, morötter samt potatisstomp med citron och örter
(glutenfri)
 
 
Mälargös med citronvelouté, nässelpesto med mandel, potatispuré och ångad kål
(glutenfri)
 
Tryffelrisotto serveras med nässelpesto med mandel, ångad kål och sparris
(glutenfri)
 
 
 

 

Desserter

 

Bakad chokladmousse med vaniljparfait, apelsincoulis och mandeldacquoise
(glutenfri)
 
 
Rabarbercheesecake med vit choklad, maltdigestiv och fransk maräng
 
 

Vänligen uppge allergier vid bokningen (glutenfri, laktosfri, mjölkproteinfri eller vegetarisk kost mm.)

Pris trerätters konferensmiddag: 495 kr ex moms
 


Slottets röda eller vita vin: 309 kr ex moms/flaska


Separat lista med utvalda viner på mellan 365-500 kr ex moms finns för er som önskar bättre viner, men bör förbokas för att garantera att de finns på plats.
Dessutom har slottet en stor vinlista med flera hundra viner, men vissa sorter finns bara i ett fåtal flaskor.

 
 
För er som önskar lite finare viner som matchar maten rekommenderar vi sommelierens utvalda vinpaket för 309:- pp ex. moms med val av följande två alternativ:

 

Alternativ 1. 1 glas välkomstdrink, 1 glas vin till förrätten, 1,5 glas vin till varmrätten (=ett glas med en påfyllning till varmrätten)
 

Alternativ 2. 1 glas vin till förrätten, 1,5 glas vin till varmrätten (=ett glas med en påfyllning till varmrätten), 1 glas dessertvin