Fira nyår 2017 på ett slott 

Utskrivbar pdf



Upplev en stilfull nyårsfest med nyårsbuffé och dans i slottets vackra salar. 

Nyårspaket 2017

  • Logi en natt med incheckning från kl 15.00 (ni får rummet tidigare om det är färdigt, annars kan ni börja med att avnjuta vårt afternoon tea innan incheckningen).
  • Mousserande vin och praliner vid incheckningen.
  • På slottet står en stor afternoon tea buffé uppdukad mellan kl 14.00 och 16.15. Tiden väljer ni redan vid bokningstillfället och de alternativa starttider som finns är kl 14.00, 14.30 och 15.00. Ni får gärna behålla er plats vid borden fram tills dess att te-buffén dukas av. Te-buffén innehåller scones, bröd, marmelader och ostar, snittar, bakverk och desserter av olika slag. Både te och kaffe erbjuds.
  • Baren på slottet öppnar kl 17.30.
  • Ni sätter er ner för att avnjuta slottets nyårsbuffé någon gång mellan kl 18.30 och 19.30. Tiden för er bordsbokning bestämmer ni redan vid bokningstillfället. De tider som finns att välja mellan är kl 18.30, 19.00 och 19.30. Det blir en god nyårsbuffé (mängder av förrätter, två varmrätter och en dessert på buffé) med kött, fisk, skaldjur och andra goda rätter. Vin till maten ingår, vilket innebär  vitt vin till förrättsbuffén, rött och vitt vin till varmrätterna på buffé och dessertvin. Det går bra att byta ut vin mot öl/cider/läsk för de som istället önskar detta.
  • Kaffe och chokladpraliner efter middagen.
  • Dans till levande musik (nyårsbandet Gideons från Eskilstuna, se www.gideons.se) ca kl 21.30-01.45, med avbrott för flera pauser. 
  • Nyårstal i Riddarsalen kl 23.25.
  • Vi tar på oss ytterkläder och hämtar ett glas champagne 23.30-23.55 i Nedre Jakthallen.
  • Ett strålande fyrverkeri över slottsparken kl 24.00.
  • Vickning (korv med bröd) serveras cirka kl 01.00.
  • Dansen pågår fram till stängningen av slottet kl 01.45, och därefter blir dags för sömn i de olika hotellbyggnaderna som finns på slottsområdet. Det finns inget boende på slottet.
  • Frukostbuffé i slottsvalven på nyårsdagen kl 9.00-12.00. Utcheckning senast kl 13.00.

Pris per person inkl moms. 
 

Paket i rumskategori Paketpris
Del i dubbelrum ekonomi 3490 kr
Del i ordinarie dubbelrum 3690 kr
Del i juniorsvit 3890 kr
Del i lyxsvit med bubbelbadkar 4250 kr
Eget enkelrum 4500 kr
Nyårspaket utan logi*  1990 kr

Hotellrummen finns i olika hotellbyggnader på slottsområdet. Läs om våra hotellrum här

* Inkluderar nyårsbuffé, röda och vita viner till maten (öl/cider/läsk för er som istället önskar detta) samt dessertvin, kaffe och chokladpraliner, 1 glas champagne vid tolvslaget, vickning samt all underhållning. Om även afternoon tea önskas blir det ett extra tillägg på 295 kr/person.

Vi rekommenderar inte barn denna kväll.
Husdjur är inte tillåtna på slottet och det finns endast ett hotellrum på anläggningen som tillåter husdjur.

Vad innehåller nyårsbuffén?
Innehållet för 2017 är inte helt bestämt. Den kommer att bli lik den som dukades upp 2016. 
Det var en mycket uppskattad nyårsbuffé tillagad från grunden med kvalitativa råvaror.

Förrättsbuffén bestod 2016 av:
smördegsbouche med Mälarlöjrom, syrad grädde och picklad rödlök

gratinerade musslor
gratinerade havskräftor med parmesan
krabba
rökta blåmusslor med vitlök och chili
kräftstjärtar med västerbottenost, kummin och aquavit
hummersallad med Cesardressing, krutonger och rostad bacon
Skagen

laxtartar med dillkräm och friterad kapris
sotad lax med chili och saltrostad och rökt mandel
varmrökt lax med crudite av fänkål och bönor
laxsashimi med sjögräs och kryddsoya
rökta räkor
löjrom med tillbehör
forellrom med tillbehör
smördegsbouche med rökt viltstek, pepparrot och senapsmajonnäs
varmrökt svensk hjort
varmrökt svensk vildsvin
varmrökt svensk älg
varmrökt ankbröst
älgkorv
fårkorv
vildsvinskorv
serranoskinka
parmaskinka
tryffelsalami
vildsvinssalami
salami salchichon
tartar av svensk biff med ärtmajonnäs, friterad kapris och riven Wrångebäckost
terrine av anklår- och kyckling med svampduxelle
kalvsylta med dill och picklade senapsfrön
Waldorfsallad
rödbetor med riven getost och rostade valnötter
savoykål med senapsdressing och tryffel
semibakad tomat och buffelmozzarella
dillslungad skogssvamp med haricot verts

Varmrättsbuffén bestod 2016 av:
Kött: svensk helstekt oxfilé med rödvinssås, svamp, bönor och parmesangratinerad potatispuré
Fisk: bouillabaisse med aioli, krutonger och Parmigiano-Reggiano
Vegetarianer måste förboka en vegetarisk varmrätt genom att uppge detta som kostönskemål vid bokningen. Även övriga allergier/specialkoster måste uppges vid bokningstillfället.

Dessert bestod 2016 av:
Valrhona mjölkchokladmousse med bakad choklad, vaniljkola, saltrostade Maccadamianötter och italiensk maräng.


Vill ni komma dagen innan nyårsafton, det vill säga lördagen den 30 december?

Incheckning från kl 13.00 på lördagseftermiddagen.
Kaffe med dopp serveras klockan 14.00-16.00
Vi öppnar hot spa baden för fria bad klockan 16.30-18.30
Vi värmer dessutom upp bastun för er som önskar basta innan middagen.
Från kl 18.30 serveras en fyrarätters middag (tid bestäms vid incheckningen, vin till maten ingår ej i priset denna kväll).
Frukost serveras klockan 8.00-10.00 på nyårsaftons morgon.
Utcheckning sker senast klockan 11.00 på nyårsaftons morgon.
Ni som bokar detta paket som ett tillägg till nyårspaketet behåller ert rum genom hela vistelsen och ska således inte checka ut.

Paketpris för lördagspaketet:
Lördagspaket i dubbelrum ekonomi: 1655 kr/person
Lördagspaket i ordinarie dubbelrum: 1855 kr/person,

Lördagspaket i juniorsvit: 2055 kr/person,
Lördagspaket i lyxsvit: 2395 kr/person.
Ni som bokar detta paket som ett tillägg till nyårspaketet får 200 kr rabatt per person, vilket redan är avdraget från tvånätterspaketen nedan.

Paketpris för er som bokar både lördagspaketet och nyårspaketet:

Tvånätterspaket i dubbelrum ekonomi: 4945 kr/person
Tvånätterspaket i ordinarie dubbelrum: 5345 kr/person
Tvånätterspaket i juniorsvit: 5745 kr/person
Tvånätterspaket i lyxsvit: 6445 kr/person

För bokning, ring 016-428400 (går för närvarande ej att boka online).

Varmt välkomna!

Till toppen av sidan.
Åter till START.